België blijft grens met Frankrijk controleren
13.04.2016 | Branchenieuws

België blijft grens met Frankrijk controleren

België gaat de grenscontroles waarmee het migranten vanuit Frankrijk wil tegenhouden nog zeker tien dagen handhaven. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in België heeft daarvoor verlegingen aangevraagd.

De controles bij de Franse kust gingen op 23 februari in, nadat besloten was dat het vluchtelingenkamp in Calais werd opengebroken. De Belgische regering wilde voorkomen dat migranten die eerst vanuit Calais de oversteek wilden maken naar het Verenigd Koninkrijk, nu via Zeebrugge nog een poging zouden wagen.

Grenscontroles beperkte tijd toegestaan

Het Belgische Ministerie van Binnenlandse Zaken moest gisteren verlenging aanvragen omdat de Europese Commissie grenscontroles maar voor korte tijd toestaat. Momenteel wordt onderzocht wat er na de tien dagen verlenging moet gebeuren. “We moeten voorkomen dat deze vluchtelingen, die toch geen asiel willen aanvragen in België, uit het land moeten worden gezet”, zegt een woordvoerder van het ministerie erover.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.Plaats een reactie (0)

Reageren