Bedrijven in logistiek melden op grote schaal omzetverlies

Logistiekprofs op 23 april 2020 | 2 minuten leestijd

De economische situatie van de sector transport en logistiek blijft onverminderd ernstig. Maar liefst 72 procent van de bedrijven heeft te maken met omzetverlies. Ten opzichte van twee weken geleden is er weinig veranderd. 

Dat blijkt uit de tweede coronamonitor van Transport en Logistiek Nederland op basis van onderzoek onder de eigen leden, uitgevoerd tussen 8 en 21 april. 

Sinds 1 maart 2020 is de omzet gemiddeld met 30 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een kleine verbetering ten opzichte van twee weken geleden, toen het gemiddelde omzetverlies 32 procent bedroeg. 

Bedrijven hebben vooral minder werk bij bestaande klanten. Slechts 5 procent rapporteert juist meer werk bij bestaande klanten. 

Minder werknemers

Circa 10 procent van de ondernemers maakt zich zorgen over de liquiditeit. 15 procent van de respondenten heeft gedwongen afscheid moeten nemen van medewerkers. Van deze groep heeft 11 procent meer dan dertig medewerkers moeten ontslaan. 

Nood- en hulpmaatregelen

Van nood- en hulpmaatregelen die tijdens de coronacrisis worden geboden maakt 25 procent van de ondernemers gebruik. Over het algemeen achten bedrijven het wel waarschijnlijk dat hun bedrijf in deze crisissituatie overeind blijft. 

Afbeelding: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen