Bedrijfsleven beoordeelt binnenvaart goed

Logistiekprofs op 18 mei 2016 | 2 minuten leestijd

Nederlandse bedrijven zijn tevreden over de dienstverlening in de binnenvaart. Er mag alleen wat meer vernieuwd worden, zo blijkt uit onderzoek onder de leden van verladersorganisatie EVO.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarbij werd ook gekeken naar best scorende bedrijven in de binnenvaart. Wijgula werd daarbij beoordeeld als beste binnenvaartonderneming, terwijl NPRC als best presterende bevrachter uit de bus kwam. 

De respondenten gaven aan vooral veel waarde te hechten aan de veiligheid van de binnenvaart, de betrouwbaarheid van de boeking, beschikbare laadcapaciteit, de mate van naleving van contracten en flexibiliteit tijdens de contractperiode. Vooral het nauw samenwerken met enkele vaste geselecteerde bevrachters en schippers bevalt bedrijven goed, omdat er een vertrouwensband ontstaat en er zo betere resultaten behaald woorden dan bij het steeds wisselen van partners.

Er zijn nog wel verbeterpunten voor de binnenvaart. De sector zou te weinig nieuwe ideeën ontwikkelen om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Vooral op het gebied van duurzaamheid moeten er nog stappen gezet worden, aldus de respondenten. Een duurzamere binnenvaart zou de sector een betere concurrentiepositie opleveren in vergelijking met bijvoorbeeld wegtransport. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte

Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.