Base Logistics lijft HealthLink in

Logistiekprofs op 27 September 2017

Logistiek dienstverlener Base Logistics heeft HealthLink Europa & International overgenomen. De koop ondersteunt Base Logistics in zijn ambitie om een internationaal toonaangevende logistieke organisatie te worden. 

Base Logistics geeft klanten via een eigen digitaal platform toegang tot transportfirma’s en opslagplaatsen wereldwijd. De logistiek dienstverlener beschikt zelf over 15.000 vierkante meter opslagruimte in Moerdijk. HealthLink verzorgt de logistiek voor fabrikanten van medische hulpmiddelen. Het bedrijf heeft vestigingen in Brabant en de Verenigde Staten. De twee bedrijven werkten eerder al samen. “HealthLink is al lange tijd een relatie van ons en de samenwerking is in de afgelopen tijd steeds hechter geworden”, zegt ceo Robin Voet van Base Logistics in een persbericht.” HealthLink maakt intensief gebruik van ons Transport- en Warehouse Management Systeem Klairy, dat zo de basis is geworden van de dienstverlening aan hun klanten. HealthLink is een gezonde en ambitieuze organisatie en past dus goed bij de cultuur en toekomstplannen van Base Logistics.”

De overname biedt Base Logistics de kans om de positie op de Noord-Amerikaanse markt te versterken. Voet daarover: “Op het gebied van Service Parts Logistics zijn we in Europa al een belangrijke speler en we hebben in Amerika inmiddels een mooie klantenkring opgebouwd. Dankzij de acquisitie van HealthLink kunnen we vanuit het kantoor van HealthLink in Memphis onze SPL-activiteiten verder ontwikkelen.” Onduidelijk is welk bedrag er met de overname is gemoeid. De bedrijven blijven onder hun eigen naam actief. 

Base Logistics valt sinds eind vorig jaar onder de portefeuille van investeringsmaatschappij Waterland. Het streven van Waterland is om Base Logistics uit te bouwen tot een ‘internationaal toonaangevende organisatie’ op het gebied van logistiek. 

Redactie LogistiekProfs