Base Logistics ingelijfd door Staci Group

Logistiekprofs op 16 maart 2021 | 2 minuten leestijd

De Franse logistiek dienstverlener Staci Group neemt Base Logistics Group uit Moerdijk over. Door de overname ontstaat een bedrijf met een omzet van ruim 450 miljoen euro, waarvan 100 miljoen euro afkomstig van Base Logistics.

De overname biedt beide partijen kans ‘intensief gebruik te maken van elkaars expertise en netwerken’. De nieuw te vormen groep omvat een netwerk van 60 warehouses in Europa en de Verenigde Staten, met een totale oppervlakte van ongeveer 660.000 vierkante meter en in totaal 2.500 medewerkers. 

Met de aankoop krijgt Staci Group stevigere voet aan de grond in Europa en de Verenigde Staten. De fulfilment en logistiek dienstverlener uit Frankrijk is actief in een breed scala aan industrieën, onder meer in de Farmaceutica, Medical Devices & Gezondheidszorg, Automotive, Olie & Gas. 

De Base Logistics Group specialiseert zich in tijd- en missiekritische diensten voor de hightech en medische industrie. Met dochterbedrijven Base Logistics, HealthLink en SLS is het actief in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf blijft apart opereren binnen Staci Group en behoudt de eigen bedrijfsnamen. Robin Voet, CEO van Base Logistics Group“We hebben in de afgelopen jaren sterke onderlinge synergie gecreëerd tussen de bedrijven Base Logistics, HealthLink en SLS en daar gaan we ook na de overname mee verder.”

Gerelateerde artikelen