17.09.2015 | Branchenieuws

Banen voor het oprapen in logistiek en transport?

Om werkzoekende logistiekelingen in contact te brengen met bedrijven, wordt aanstaande zaterdag in Roosendaal de dag van de logistiek georganiseerd. Dat is volgens de organisatoren hard nodig, want er zouden banen in overvloed zijn. Tijdens de dag is een markt met uitzendbureaus, scholen en transportbedrijven. Ze informeren over vacatures, opleidingen en beschikbare banen in de transport en logistiek.

Aan werk geen gebrek
Aan werk geen gebrek in de sector, zo schrijft de regionale krant BN De Stem nadat het enkele  bedrijven interviewde die op de dag aanwezig zijn. De krant laat meerdere bedrijven aan het woord, die allemaal op zoek zijn naar personeel. Zo heeft Sjel Wijngaards, directeur van Jan de Rijk Logistics in Roosendaal een gebrek aan chauffeurs. "Ik kan zo tien chauffeurs plaatsen voor de binnenlandse ritten", aldus Wijngaards. Echte aantallen zijn er echter niet bekend. 

Roosendaal geschikte regio 
De Dag van de Logistiek wordt gehouden in Roosendaal, omdat dat een ideale gemeente is voor de sector. Er zouden namelijk veel laagopgeleiden wonen. Volgend jaar wordt aan het Da Vinci College dan ook gestart met de opleiding Mobiliteit en Transport. "Omdat logistiek een belangrijk thema geworden is in Roosendaal. Daar zijn banen in te vinden voor opgeleid personeel",  zegt directeur Joseph Dekker van het Da Vinci College.

Chauffeurs gezocht 
Eerder deze maand berichtten we op LogistiekProfs over de zoektocht naar chauffeurs in de transportsector. De winst van transportbedrijven zou het afgelopen kwartaal flink zijn gestegen en dat resulteerde in een hoog aantal vacatures. Het aantal openstaande vacatures was volgens TLN sinds 2008 niet meer zo hoog geweest. Voor sommige lezers van LogistiekProfs kwam dat als een verrassing. "Ik ben al maanden in de omgeving van Breda aan het zoeken naar een vaste baan als chauffeur, maar het lukt maar niet", reageerde Richard Kas. 

LogistiekProfs is benieuwd hoe u dit ervaart. Merkt u in uw omgeving iets van de positieve berichtgeving? Wordt er bij u in het bedrijf veel nieuw personeel aangetrokken? Staan werkgevers voor u in de rij? Laat het ons in een reactie weten! 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren