B2C Europe test drones in Nederland
31.08.2016 | Branchenieuws

B2C Europe test drones in Nederland

Het bedrijf B2C Europe voert in Nederland momenteel proeven met dronebezorging. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Parcer. De drones bezorgen pakketten tot aan de voordeur van de consumenten en halen ook bestellingen die retour moeten op.

Klanten kunnen bij het bestellen kiezen voor dronebezorging, die nog dezelfde dag wordt uitgevoerd. De drones pikken de order op in het distributiecentrum van B2C Europe en vliegen autonoom naar de klant. Hierbij navigeren zo door middel van gps. 

Speciale brievenbus
Klanten moeten wel gebruik maken van een speciale brievenbus waar de orders in bezorgd kunnen worden. De drone kan deze box op afstand openen om het pakket af te leveren. De klant krijgt op zijn beurt een seintje dat het pakket is bezorgd. Ook als een order terug moet naar het distributiecentrum kan de drone worden opgeroepen.

Wetgeving houdt drone aan de grond
Het blijft voorlopig bij een experiment, omdat B2C tegen de regelgeving omtrent vliegen met drones aanloopt. Hierdoor kunnen de drones nog niet op grote schaal worden ingezet voor commerciële doeleinden. Pas als de wet omtrent het vliegen met drones wordt aangepast, kan de dienst verder worden uitgerold.


Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren