Axell Logistics bedekt dak met 5.000 zonnepanelen

Logistiekprofs op 5 June 2020

Het dak van Axell Logistics in Etten-Leur is bedekt met drie voetbalvelden aan zonnepanelen. Met 5.000 zonnepanelen voorziet de logistiek dienstverlener zichzelf en honderden huishoudens van groene stroom.

Het distributiecentrum in Etten-Leur heeft nu een van de grootste daksystemen met zonnepanelen in West-Brabant. Door zelfvoorzienend te zijn in energie hoopt Axell Logistics het familiebedrijf toekomstbestendig te maken. “Zo’n maatregel is een win-win: we vermijden 1 miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar én het scheelt op onze energierekening”, zegt business development directeur Richard Massop, die toegeeft dat het plaatsen van de panelen een behoorlijke operatie was. 

De logistiek dienstverlener is druk bezig met het verkleinen van zijn footprint. Zo installeert het ledverlichting met bewegingssensoren in de magazijnen. Het bedrijf rijdt al met schonere dieselmotoren (Euro 6), maar zegt te onderzoeken hoe het met nieuwe technieken de voetafdruk verder kan verkleinen. “Verduurzamen is een proces en het kan altijd beter”, aldus Massop.