TGW introduceert nieuw orderpicksysteem met robots

Logistiekprofs op 22 april 2024 | 3 minuten leestijd

TGW Logistics heeft een innovatief systeem ontwikkeld dat een revolutie teweeg zal brengen op het gebied van orderverwerking. LivePick bestaat uit een slim opslagsysteem met robots voor de opslag en het ophalen van bakken met pickvoorraad. Mobiele robots brengen de orderdozen vervolgens naar ergonomische orderpickstations. Centraal voordeel: de schaalgrootte van LivePick kan zeer snel in kleine stappen worden aangepast aan veranderende basisomstandigheden en elk orderprofiel.

Het belang van aanpassingsvermogen neemt toe, niet in het minst in de intralogistiek. Bedrijven worden gedwongen om hun klanten een hoog serviceniveau en korte levertijden te bieden. Tegelijkertijd wordt het consumentengedrag steeds onvoorspelbaarder en is het nauwelijks mogelijk om op betrouwbare wijze te anticiperen op de snelle veranderingen in het aandeel van online bestellingen en bestellingen in de detailhandel. Dit is een enorme uitdaging die de verantwoordelijken voor supply chains al menig slapeloze nacht heeft bezorgd. LivePick is het slimme antwoord op dit nieuwe landschap en stimuleert een houding van ‘stop met picken, begin met het uitvoeren van orders’.

Schaalbare orderverwerking

LivePick heeft een zeer modulaire structuur en bestaat uit een bron- en een doelgebied, die onafhankelijk van elkaar zijn onderverdeeld in afzonderlijke modules. In het brongebied zorgen robots voor de opslag en het ophalen van bakken in een innovatief opslagsysteem. Mobiele robots transporteren de orderdozen vervolgens naar ergonomische 1:1 picking werkstations. Deze combinatie maakt een zeer flexibele orderverwerking in de dagelijkse praktijk mogelijk. Met 50 jaar ervaring als systeemintegrator heeft TGW Logistics volledig inzicht in zowel de bron- als de doelzijde om ervoor te zorgen dat LivePick is afgestemd op specifieke klantorders, ongeacht het orderprofiel van vandaag of in de toekomst.

In 6 tot 12 maanden live

Belangrijkste voordeel: eenvoudige schaalbaarheid. Alle modules kunnen zonder enige moeite worden uitgebreid en aangepast aan de individuele behoeften van de klant of de ontwikkeling van het bedrijf. Deze uitbreiding kan in korte tijd worden gedaan en zonder de werking van het systeem te verstoren. Door de stellingen in het brongebied uit te breiden kan de opslagcapaciteit worden vergroot, terwijl extra robots de prestaties kunnen verbeteren. Is het aantal orders dat verwerkt moet worden explosief gestegen? Er is een slim, snel antwoord: meer mobiele robots.

De realisatie beslaat slechts zes tot twaalf maanden vanaf de ondertekening van het contract tot de ingebruikname. De plug-and-play aanpak zorgt niet alleen voor een korte realisatieperiode, maar beperkt ook de moeite en kosten van inbedrijfstelling tot een minimum.

Voor verschillende kanalen en orderprofielen

“LivePick zet een nieuwe standaard als het gaat om flexibiliteit. Het systeem is bij uitstek geschikt voor verschillende distributiekanalen en ordergroottes, of het nu gaat om e-commerce of retail”, zegt Christoph Wolkerstorfer, Chief Technology Officer bij TGW Logistics. “Met LivePick kunnen bedrijven snel reageren op veranderingen in bestelgedrag of bedrijfsontwikkeling.”

Gerelateerde artikelen