Audi ondersteunt magazijnmedewerkers met robots

Logistiekprofs op 11 January 2016

Audi werkt in zijn Duitse fabriken met robotwagentjes die goederen naar magazijnmedewerkers brengen. De fabrikant hoopt zo op efficiëntere interne logistiek. Bovendien hoeven magazijnmedewerkers minder kilometers af te leggen.

De wagentjes in de fabrieken in de stad Ingolstadt ontvangen via wifi hun opdrachten. Met behulp van camerasensoren en QR-codes op de vloer bewegen ze zich naar de stellingkast met daarin de desbetreffende goederen. Deze stellingkast wordt vervolgens opgetild en met een snelheid van 3,6 kilometer per uur naar een centraal punt in het magazijn gebracht.De magazijnmedewerker krijgt via een monitor doorgeseind welke goederen uit de kast gehaald moeten worden.

Lees ook: De dreiging van robotica

De robotwagentjes kunnen tot 600 kilogram tillen en bevatten acht accu’s. Deze accu’s zijn in 2 uur via inductie draadloos op te laden.

De robots worden nu nog met mate ingezet. Momenteel bezorgen ze alleen de handleidingen van de Audi A3. Volgend jaar moet het systeem verder worden uitgerold, als het verdere stappen gaat maken met het ‘magazijn van toekomst’. Audi verwacht door de inzet van robots uiteindelijk minder magazijnoppervlak nodig te hebben. Omdat magazijnmedewerkers niet meer naar producten te hoeven zoeken, kunnen de stellingkasten dichter op elkaar staan.

Redactie LogistiekProfs