Audax en Homerr samen aan de slag met buurtpunten

Logistiekprofs op 8 mei 2020 | 2 minuten leestijd

De Audax Groep, het moederbedrijf van Bruna en AKO, gaat samenwerken met lastmile-bedrijf Homerr. Honderd filialen uit het portfolio van Audax zijn inmiddels aangesloten bij het buurtpuntennetwerk van Homerr. Audax Logistiek verzorgt het transport naar de locaties. 

Het netwerk van Homerr bestaat uit buurt- en servicepunten. Buurtpunten zijn particulieren die op regelmatige momenten thuis zijn. Servicepunten zijn lokale winkels en restaurants met langere openingstijden. Buurtgenoten kunnen hun pakketten op deze punten laten bezorgen en zo voorkomen dat de bezorger voor een dichte deur staat. Honderd filialen van Audax, waaronder Bruna en AKO, zijn nu toegevoegd aan het servicepunten-netwerk van Homerr.  

Audax Logistiek gaat pakketten bezorgen en ophalen bij de Homerr-servicepunten en de particuliere buurtpunten. De twee partijen denken op deze manier slim gebruik te kunnen maken van de dagelijkse vervoersbewegingen van Audax. Door te werken met buurtpunten wordt er bovendien meer bezorgcapaciteit gecreëerd zonder extra vervoer in te zetten. 

“Audax en Homerr hebben de gezamenlijke doelstelling om zo veel mogelijk logistieke stromen te combineren”, stelt Casper de Nooijer, CEO van Audax Groep. “Als logistieke retailer kunnen wij door het verhogen van de efficiency zorgen voor een reductie van de CO2-uitstoot.”

Audax verwacht de komende maanden meer filialen aan het Homerr-netwerk toe te kunnen voegen. 

Gerelateerde artikelen