13.01.2015 | Branchenieuws

Arnhem wil camera’s in milieuzone

De gemeente Arnhem gaat de milieuzone strenger handhaven door camera’s in het gebied te installeren. Een camerasysteem in het Centrumring moet de pakkans van overtreders vergroten.

Slechte handhaving 
De milieuzone geldt is al sinds 1 juli vorig jaar in de Arnhemse Centrumring en het stadshart, wat in houdt dat vrachtwagens met een oude, vervuilende dieselmotor er niet langer welkom zijn. Sinds 1 september kunnen vrachtwagens die dat verbod aan hun laars lappen een boete van 230 euro ontvangen. De milieuzone blijkt in de praktijk echter lastig te handhaven. Er werden tot en met eind december slechts 236 voertuigen gecontroleerd, waarvan er twintig niet aan de regels voldeden. Daarom wil de gemeente een netwerk aan camera’s in het gebied ophangen, om te controleren of de vervoerders zich aan de regels houden.

Bezwaren TLN
In Amsterdam en Tilburg wordt al met camerasystemen gecontroleerd. De milieuzone in Arnhem is niet onomstreden. Sectororganisatie TLN heeft grote bezwaren op het proces dat voorafging aan de invoering van de zone. De gemeente zou de verschillende belangen niet goed tegen elkaar hebben afgewogen. Bovendien zouden  de maatregelen die werden beschreven in een intentieverklaring – ondertekend door gemeente en TLN – niet zijn uitgevoerd. 

Lees ook: Sluit de stad af voor vrachtauto's van buiten 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren