App moet lege vrachtwagens vullen
18.02.2016 | Branchenieuws

App moet lege vrachtwagens vullen

Om geldverspilling en milieuvervuiling door lege vrachtwagens te voorkomen, creëerde Value Engineers uit Den Bosch een app om inzichtelijk te maken in welke vrachtwagen nog plek is voor bepaalde goederen, meldt De Telegraaf.

De bedenkers van de app zijn Hans Togtema en Jos van Haaren. Zij werden benaderd door een bedrijf dat inzicht wilde hebben in de locaties van hun verzendingen. De uitkomst van dat verzoek werd een app die vraag en aanbod van transport koppelt aan de locaties van transporteurs.  Aanbieders van een verzending dienen een opdracht via het internet aan, zodat vervoerders die nog een plekje over hebben deze opdracht kunnen aannemen. Op die manier wordt er efficiënter omgesprongen met tijd en ruimte. De data kan een match opleveren om op die manier planning en het type transport optimaal te gebruiken.

Duurzaam
Het is duurzamer om lege ruimtes in vrachtwagens op te vullen. Deze kosten voor die lege ruimtes worden normaal gesproken doorberekend aan de klant, maar wanneer de lege ruimte door een andere opdrachtgevers wordt opgevuld, gaan de kosten voor de eerste verzender omlaag.

Te weinig gebruikers
De benodigdheden om de app goed te laten werken zijn er niet veel. Een smartphone waarop de app geïnstalleerd is en een mobiele printer zijn in de meeste gevallen al voldoende. Het grootste probleem waar de makers momenteel mee kampen, zijn het aantal gebruikers. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de app, zijn er meer partijen nodig die hun vracht willen aanbieden en vervoerders die de lege ruimte willen vullen.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (4)

Reageren
 • 14.05.2016 - 15:07 uur | Bert Wolters

  Hoe is het nu met deze app? Zijn ICT en transportervaring bij elkaar gekomen?

 • Carlo van der Wegen
  25.02.2016 - 17:59 uur | Carlo van der Wegen

  Beste Jos, Is wel vraag naar, ik heb de indruk dat de app gemaakt word door mensen met te weinig ervaring in de transportsector.
  Wil daar best over in gesprek gaan met de makers van de app.

 • Jos Hendriks
  25.02.2016 - 17:28 uur | Jos Hendriks

  Best Carlo, Wat bedoel je precies met je reactie? Leuk idee, maar in de praktijk geen vraag naar?

 • Carlo van der Wegen
  18.02.2016 - 09:36 uur | Carlo van der Wegen

  Idee is goed. Maar duidelijk een icter met geen kennis van transportsector (praktijk ervaring )