Apex Logistics huurt distributiecentrum in Waalwijk

Logistiekprofs op 30 mei 2023 | 2 minuten leestijd

Apex Global Logistics heeft een langdurige huurovereenkomst getekend met Prologis voor een distributiecentrum van 38.000 vierkante meter in Waalwijk. Met dit goed uitgeruste, nieuw gebouwde magazijn bij een multimodaal vervoersknooppunt, stelt Apex in staat om uit te breiden. Het state-of-the-art, volledig elektrische magazijn is ontwikkeld met een focus op welzijn, gezondheid, ecologie, duurzaamheid, kwaliteit, flexibiliteit en uitstraling.

Met het hoofdkantoor gevestigd in Singapore, biedt Apex over de hele wereld een breed scala aan logistieke diensten, waaronder luchtvracht, zeetransport, magazijnbeheer, douaneafhandeling en supply chain management. Door het tekenen van een langdurige huurovereenkomst met Prologis op Prologis Park Waalwijk DC2BC, kan het bedrijf zijn wereldwijde aanwezigheid en netwerk uitbreiden om de wensen van hun klanten optimaal tegemoet te komen. Kelly Liu, Vice President Europe bij Apex Global Logistics (NL) B.V.: “De nieuwe faciliteit in Waalwijk is het perfecte warehouse voor ons, zowel vanwege de strategische locatie als de hoge kwaliteit en voorzieningen.”

Duurzaamheid en welzijn

Prologis Park Waalwijk DC2BC is een modern, goed uitgerust magazijn met een strategische ligging vanwege de uitstekende vervoersverbindingen via auto- en waterwegen. Het warehouse van 38.000 vierkante meter is ontwikkeld met welzijn, gezondheid, ecologie, duurzaamheid, kwaliteit, flexibiliteit en design als belangrijkste aandachtspunten. Daarom is het volledig elektrische warehouse uitgerust met zonnepanelen op het dak en met laadstations voor elektrische auto’s en fietsen.

Voor een gezonde werkomgeving beschikt het warehouse over een optimale hoeveelheid daglicht. Er is LED-verlichting en de biodiversiteit wordt ondersteund door natuurinclusieve landschapsarchitectuur. Met deze focus op duurzaamheid en welzijn behaalde Prologis een WELL-certificaat en streeft het naar een BREEAM-certificaat met een ‘Excellent’-beoordeling of zelfs hoger. Apex Logistics neemt het warehouse per direct in gebruik.  

Gerelateerde artikelen