​Antoine Leclercq (Ampleon) is Supply Chain Professional 2019

Logistiekprofs op 2 July 2019

Antoine Leclercq is verkozen tot Supply Chain Professional van 2019. De Head of Global Supply Chain Management chipproducent Ampleon viel op door zijn strategisch beleid. 

De verkiezing Supply Chain Professional wordt sinds 2008 georganiseerd door Supply Chain Media, Inspired Search en BLMC. De finale vond op woensdag plaats in Fort Vechten bij Bunnik.  Daar ging Leclercq er met de winst vandoor. Hij liet Valérie Kakebeeke-de Bruin van Unilever en Rogier van Hasselt van Tate & Lyle achter zich. 

“Wij zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat in zijn eigen context van enorme waarde is”, sprak juryvoorzitter en hoogleraar Jack van der Veen. De jury lette tijdens de verkiezing op drie aspecten: strategie, leiderschap en processen. Van der Veen: “Antoine presteerde het meest allround op deze drie aspecten. Hij opereert binnen een snelgroeiend bedrijf met enorme risico’s. Supply chain is binnen dat bedrijf een bepalende factor in het beheersen van die risico’s. Op dat vlak verricht hij veel goed werk. Antoine heeft bovendien een duidelijk beeld van wat strategie is en maakt ook keuzes. Hij is enthousiast en heeft passie.”

Leclercq neemt het stokje over van oud-winnaar Joost Donkers, Director End2End Supply Chain Ingredients bij FrieslandCampina