Amsterdammers kunnen oude apparaten voortaan aan pakketbezorger geven

Logistiekprofs op 15 May 2017

Inwoners van de binnenstad van Amsterdam kunnen hun oude elektronische apparaten voortaan meegeven aan de pakketbezorger van PostNL. Het betreft een experiment van  producentenorganisatie Weee Nederland, PostNL en Thuiswinkel.org.

Eerder konden consumenten in Groningen en Dordrecht hun elektrische apparaten al aan de pakketbezorger meegeven. Sinds vorige week is het experiment, genaamd Weeelectric, uitgebreid naar Amsterdam.

Met het initiatief hopen de betrokken partijen het elekrische en elektronische afval te verminderen. Jaarlijks zouden honderdduizenden apparaten nog steeds bij het huishoudafval eindigen. Met Weeelectric kunnen consumenten hun kleine apparaten aan de pakketbezorger meegeven op het moment dat deze een pakketje aflevert. Het gaat om producten als elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten. Consumenten hoeven de apparaten niet te verpakken. 

De proef in Groningen, Dordrecht en Amsterdam loopt tot eind 2017. Weee Nederland verwacht dat in 2018 in heel Nederland oude elektrische apparaten bij de pakketbezorger ingeleverd kunnen worden. 

Redactie LogistiekProfs