Amsterdam reserveert parkeerplaatsen voor pakketbezorgers
06.10.2016 | Branchenieuws

Amsterdam reserveert parkeerplaatsen voor pakketbezorgers

De gemeente Amsterdam wil af van bestelwagens die midden op straat gaan staan om te bezorgen. Daarom reserveert het parkeerplaatsen waarop chauffeurs in alle rust kunnen laden en lossen.

Uit recent onderzoek van de gemeente blijkt dat foutgeparkeerde bestelbusjes in de top drie staan van grootste ergernissen onder Amsterdammers. In 2015 kwamen er alleen vanuit het centrum al 1789 klachten binnen over verkeerd geparkeerde bestelwagens. De gemeente gaf daarop aan om strenger te gaan controleren en eerder boetes uit te delen. "We zullen niet snel meer een oogje toeknijpen door de chauffeur te manen binnen vijf minuten weg te zijn”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het handhavingsoffensief kan problemen opleveren voor chauffeurs, die vaak geen tijd hebben om naar een parkeerplek te zoeken. De gereserveerde parkeerplaatsen moeten uitkomst bieden. Het gaat in eerste instantie om een proef met bestelwagens van PostNL en een aantal bestaande laad- en losplekken.

De bestelwagens van PostNL zijn voorzien van een systeem dat de optimale route voor chauffeurs plant om pakketten af te leveren. Dit systeem reserveert direct de benodigde parkeerplaatsen op de route. Het systeem kan direct zien of een parkeerplek vrij is. De navigatie geeft vervolgens aan waar de chauffeur naartoe moet rijden om te parkeren.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren