Amsterdam faciliteert hub voor betere bouwlogistiek
Bouw & Vastgoed 14.05.2018 | Branchenieuws

Amsterdam faciliteert hub voor betere bouwlogistiek

Een multimodale hub aan het water moet de bouwlogistiek in Amsterdam fors gaan verbeteren. Daarvoor zijn de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Waternet en TNO een samenwerking aangegaan. 

De multimodale hub bevindt zich aan het water in de Amsterdamse haven. Bouwmaterialen worden op deze plek gebundeld en via het water of de weg naar de bouwplaats vervoerd. Dat moet uiteindelijk leiden tot minder vervoersbewegingen op de weg en een betere luchtkwaliteit in de stad. 

multimodale_bouwhub_in_de_keten_26042018

Zoektocht naar bouwgerelateerde bedrijven

De samenwerkingspartijen faciliteren de bouwhub in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het doel is dat bouwgerelateerde bedrijven uit regio Amsterdam de bouwhub gaan exploiteren en er gebruik van gaan maken voor bouwprojecten in de binnenstad van Amsterdam. 

Opschaling voor meerdere bouwprojecten

Het project is inmiddels van start. In november 2018 vindt een eerste evaluatie plaats. Bij positieve resultaten wordt een vervolg gegeven en vindt opschaling plaats voor meerdere bouwprojecten in de binnenstad van Amsterdam.Plaats een reactie (0)

Reageren