13.10.2015 | Branchenieuws

Amazon zet vluchtelingen in tijdens kerstdrukte

De kerstperiode is voor veel bedrijven een extreem drukke tijd, waardoor er jaarlijks veel extra krachten nodig zijn om al het werk af te handelen. In Duitsland is e-commercegigant Amazon in gesprek met verschillende uitzendbureaus over het inzetten van vluchtelingen die een handje helpen tijdens de kerstperiode.  

Tienduizend seizoenwerkers
Amazon zit ieder jaar om extra krachten te springen om alle paketten en overige orders op tijd af te handelen. Alleen in Duitsland al hebben de Amerikanen rond de tienduizend extra werknemers nodig. De etailer hoopt haar bestand met kerstwerknemers uit te breiden met de vluchtelingen die onlangs Duitsland binnen gekomen zijn. Zij zouden staan te springen om aan het werk te mogen. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten.

Niet in de kou
Ralf Kleber, topman van de Duitse tak van Amazon, wil de vluchtelingen niet in de kou laten staan: “We bieden hetzelfde loon als aan andere medewerkers. Dit betekent gemiddeld 10,40 euro per uur. Ook kijken we naar wat deze mensen nodig hebben om bij ons te kunnen werken. Daar hoort bijvoorbeeld een taalcursus bij”, laat Kleber weten aan het tijdschrift Wirtschafts Woche.

IJs en stakingen
Het aantal pakketten dat moet worden bezorgd is overigens niet de grootste uitdaging die Amazon te wachten staat. De weersomstandigheden kost het bedrijf jaarlijks veel kopzorgen. IJs en sneeuw zijn de spelbrekers. Daarnaast wordt er druk uitgeoefend door vakbonden die, bijna traditiegetrouw, de werknemers oproept te staken waardoor de logistieke problemen van Amazon alleen maar worden vergroot.  

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren