Amazon wil meer fysieke winkels
10.02.2016 | Branchenieuws

Amazon wil meer fysieke winkels

In november 2015 opende Amazon de eerste fysieke winkel die permanent open en dat smaakt naar meer. Het Amerikaanse bedrijf wil meer fysieke winkels beginnen. Amazon heeft de ambitie om naar schatting drie- tot vierhonderd winkels te openen, meldt The Wall Street Journal.

Het nieuws dat in de krant werd geschreven is gebaseerd op een gesprek met Sandeep Mathrani, de topman van winkelcentrumexploitant General Growth Properties in de Verenigde Staten. Mathrani vertelde The Wall Street Journal: “Amazon is bezig fysieke boekwinkels te openen. Ik heb begrepen dat ze er in totaal driehonderd tot vierhonderd willen openen.” Waar Mathrani zijn informatie precies op baseert, is niet volledig duidelijk. Amazon wil geen commentaar geven op de uitspraken van de topman.

Lange termijn
Het daadwerkelijk starten van de honderden fysieke winkels gaat Amazone hoe dan ook jaren kosten, heeft The Wall Street Journal berekend. Het e-commerce bedrijf moet van voor af aan beginnen met onder meer het zoeken van goede locaties, het opstellen van contracten en het volledig inrichten van de winkels inclusief personeel.

Amazon eerder offline
Amazon wil in de winkels de klanten echte service bieden. Zo kunnen de consumenten, die nu nog online bestellen, de mogelijkheid bieden de boeken door te bladeren en de mobiele apparaten van Amazon te testen. In een eerder stadium had Amazon een uitgiftepunt van online bestelde producten die zich in drie verschillende universiteiten bevonden. Naast die afhaalpunten bezit het e-commerce bedrijf ook een onbemand afhaalmagazijn in New York en kunnen klanten op verschillende luchthavens producten kopen voor hun e-reader. 

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.
SEASTOCK / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren