Amazon wil 3D-printen bij voordeur consument

Logistiekprofs op 18 maart 2015 | 2 minuten leestijd

Amazon heeft patent aangevraagd voor 3D-printen aan boord van zijn eigen busjes. De e-tailgigant wil online bestelde producten op weg naar de voordeur van de Amerikaanse consument uitprinten.

Lagere kosten en sneller bezorgen
Amazon denkt hiermee de bezorgtijd én de kosten flink te kunnen reduceren. De klant ontvangt zijn pakketje sneller en er is geen opslag nodig voor de goederen. De vraag is voor welke goederen Amazon deze service wil gebruiken. De 3D-printer moet immers wel in de bezorgauto passen. Voorlopig lijkt het dus vooral te gaan om de levering van reserveonderdelen.

Amazon is sinds vorig jaar al bezig met 3D-printen. De e-tailer gaf toen aan de 3D-printer beschikbaar te stellen voor consumenten. Zij kunnen hun producten zelf ontwerpen en laten uitprinten.

Vreemde patentaanvraag
Deze patentaanvraag is niet de eerste opvallende aanvraag van het Amerikaanse bedrijf. Vorig jaar vroeg – en kreeg- de retailer patent op het fotograferen van producten tegen een witte achtergrond. Bij deze methode wordt zonder digitale hulpmiddelen een hagelwitte achtergrond gecreëerd. Ondanks de verkregen patent is dit geen uitvinding van Amazon, maar een veelgebruikte techniek onder fotografen.

Redactie LogistiekProfs