30.10.2015 | Branchenieuws

Amazon werkt samen met krantenbezorgers

De Amerikaanse pakketbezorger Amazon heeft afgelopen tijd geëxperimenteerd met het bezorgen van pakketjes door krantenbezorgers. Dit deed het bedrijf in de Amerikaanse stad Chicago door samen te werken met uitgever Tribune Publishing. Amazon gaf de krantenbezorger enkele pakketten die zij konden bezorgen tijdens hun route.

Uitbreiding is mogelijk
Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal is het experiment, dat ongeveer twee weken duurde, goed bevallen en denk het postorde bedrijf er serieus over na om het experiment uit te breiden. De samenwerking heeft een groot voordeel voor Amazon. De vrachtwagens, die dagelijks hun rondes maken om de kranten te bezorgen, komen in bijna alle delen van de stad. Hierdoor kan Amazon gemakkelijk en op een goedkope manier pakketten bezorgen bij bedrijven en particulieren. Door gebruik te maken van bestaande routes zullen de vervoerskosten drastisch worden teruggebracht.

Lees ook: Fotoserie: 9x binnenkijken bij Amazon

Niet het eerste experiment
Het is voor Amazon niet het eerste experiment op het gebied van bezorgen. Eerder probeerde de etailgigant al bezorgingen door middel van de gele taxi’s en werkte het samen met Uber. Daarnaast zet het ook particulieren in bij het bezorgen van de pakketten. Deze bezorgers rijden in hun eigen voertuig en bezorger orders. Het bedrijf heeft plannen om het experiment uit te breiden met pizzabezorgers en vrachtwagens die bloemen bezorgen.

Kosten besparen
De reden waarom Amazon steeds nieuwe manieren van bezorgen probeert zijn de gestegen kosten. De vervoerskosten stegen in het eerste half jaar met 28 procent vergeleken met de eerste twee kwartalen in 2015 naar 4,6 miljard Amerikaanse Dollars.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren