Amazon trekt 200.000 extra werknemers aan
Personeel & Arbeidsmarkt 29.11.2019 | Branchenieuws

Amazon trekt 200.000 extra werknemers aan

Amazon wil in de Verenigde Staten maar liefst 200.000 extra logistieke krachten inhuren. Met extra mankracht hoopt het alle bestellingen voor Thanksgiving en kerst op tijd de deur uit te krijgen. In Duitsland grijpen magazijnmedewerkers die drukke periode juist aan om te protesteren tegen de arbeidsomstandigheden bij Amazon. 

Volgens US News wil Amazon tijdens deze piekperiode dubbel zoveel medewerkers inhuren als in 2018. Dat moet geen probleem zijn voor de e-tailgigant; in september organiseerde Amazon een evenement om potentiële medewerkers aan te trekken. Het bedrijf zocht personeel voor 30.000 vacatures en kreeg naar eigen zeggen 200.000 aanmeldingen binnen. 

Stakingen Amazon Duitsland

In Duitsland staakten werknemers van het concern traditiegetrouw tijdens de piekperiode. Op Black Friday, één van de drukste dagen van het jaar voor Amazon, legden magazijnmedewerkers in zes Duitse distributiecentra het werk neer. Vakbond Verdi vindt dat de arbeidsomstandigheden bij Amazon te wensen over laten en eist dat Amazon zich aansluit bij de cao voor de Duitse detailhandel. 

De vakbond organiseert al sinds 2013 protesten bij de Duitse distributiecentra van Amazon. De e-tailer toonde zich tot nu toe vrij onverschillig over de stakingen. Ook dit jaar laat Amazon weten dat er nog voldoende personeel aanwezig is om bestellingen te verwerken. De e-tailer wist de gevolgen van de stakingen de afgelopen jaren beperkt te houden door uit te wijken naar fulfilmentcentra in omringende landen, zoals Polen. 

Afbeelding: Lukassek / Shutterstock.com


Plaats een reactie (0)

Reageren