Amazon schaft honderdduizend elektrische bussen aan

Logistiekprofs op 20 september 2019 | 2 minuten leestijd

Amazon schaft honderdduizend elektrische bestelbussen aan. Nog niet eerder werden er zoveel elektrische voertuigen besteld. Het online platform zet daarmee een belangrijke stap richting een klimaatneutrale operatie in 2040. 

Vanaf 2022 rijdt Amazon met tienduizend elektrische bestelbussen van fabrikant Rivian rond. Vanaf 2030 worden honderdduizend bestelbussen ingezet. 

The Climate Pledge

Dat stelde topman Jeff bezos bij het ondertekenen van het initiatief The Climate Pledge. Deelnemers aan dit initiatief beloven om tien jaar eerder dan het Akkoord van Parijs klimaatneutraal te zijn. In 2040 dus. 

Lees ook: Amazon neemt zelf chauffeurs in dienst

“We hebben besloten onze schaalgrootte te gebruiken om een verschil te maken”, aldus Jeff Bezos. “Als een bedrijf als Amazon – dat meer dan 10 miljard items per jaar levert – tien jaar eerder aan het Akkoord van Parijs kan voldoen, dan kan elk bedrijf dat.” Amazon wil vanaf 2024 voor tachtig procent op hernieuwbare energie draaien. Per 2030 moet dat 100 procent zijn. 

Signaal naar de markt

Volgens Bezos hebben ook CEO’s van andere bedrijven enthousiast gereageerd op The Climate Plegde. “Grote bedrijven die The Climate Pledge ondertekenen, sturen een belangrijk signaal naar de markt dat het tijd is om te investeren in de producten en diensten die de ondertekenaars nodig hebben om aan hun verplichtingen te voldoen. ”

Gerelateerde artikelen