Amazon richt Berlijns dc in voor bezorging binnen twee uur
31.03.2016 | Branchenieuws

Amazon richt Berlijns dc in voor bezorging binnen twee uur

Amazon gaat consumenten in Berlijn binnen twee uur van hun pakket voorzien. Om dat te bewerkstelligen, richt het nu een distributiecentrum in bij Kurfürstendam, een populaire winkelboulevard in Berlijn. Daar worden de 10.000 meest populaire artikelen lokaal opgeslagen, zodat snelle levering mogelijk is.

De Duitse krant Die Welt schrijft over de nieuwe plannen van Amazon. De etailer wil zelf echter geen commentaar op het nieuws geven. Volgens het dagblad gaat de snelle bezorgdienst van Amazon per 1 mei van start. Daarbij wil het gebruik gaan maken van lokale koeriers. Dat is opvallend, omdat Amazon pakketten eerder door DHL liet bezorgen. De lokale koeriers gaan 6 dagen per week aan huis bezorgen.

Bezorging in eigen hand houden
Amazon probeert consumenten voor zich te winnen door steeds sneller een goedkoper te bezorgen, maar zou ondertussen miljarden verliezen aan deze bezorgkosten. De etailer is daarom druk bezig met het opzetten van een eigen logistiek systeem, waarbij het de bezorging in eigen hand houdt en minder hoeft uit te besteden aan bedrijven als UPS, FedEx of DHL. De etailer voegde onlangs 20 Boeings 767 aan zijn bezorgnetwerk toe en opende in of nabij grote steden in de VS tot nu toe 60 hubs, waarvandaan het pakketten binnen twee uur bezorgt. Door maatregelen als deze hoopt Amazon uiteindelijk de bezorgkosten te drukken.  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren