Amazon pompt meer geld in Europa
01.02.2016 | Branchenieuws

Amazon pompt meer geld in Europa

Het Amerikaanse bedrijf Amazon wil komend jaar fors investeren in Europa. Deze investeren komen bovenop de eerdere investeringen die het bedrijf wilde doen in Europa. Door het extra geld dat de etailgigant wil investeren, komen er duizenden nieuwe banen in de logistieke branche bij.

Voornamelijk de distributiecentra en de een-uur service zullen een impuls krijgen. De extra banen die Amazon wil creëren zullen zodoende daar worden gecreëerd. De een-uur service is vorig jaar door de Amerikanen geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk.

De Britse zakenkrant Financial Times meldde eerder dat Amazon in 2015 naar schatting 10.000 extra banen gecreëerd heeft waardoor het totale aantal medewerkers in Europa momenteel op 41.000 uitkomt.

Lees ook: Omgaan met de logistieke kluwen van Amazon

Meer medewerkers
Het aantal medewerkers in Europese distributiecentra en e-fulfilmentcentra zal in de komende tijd flink stijgen door het extra geld van Amazon. Vanuit deze centra distribueert het bedrijf alle orders die zij binnen krijgt. Naast de uitbreiding van het distributienetwerk, wil Amazon ook flink investeren in onderzoek en ontwikkeling om nog efficiënter goederen te vervoeren. Ongeveer 2500 nieuwe medewerkers zullen dit jaar worden aangesteld voor het verder uitrollen van de een-uur service in het Verenigd Koninkrijk. 

Europa belangrijk voor innovatie
Amazon heeft sinds begin vorig jaar, naar eigen zeggen, al 15 miljard euro geïnvesteerd in de Europese logistiek branche. Volgens de Amerikanen zal Europa een steeds belangrijkere rol gaan vervullen en wordt het een belangrijk centrum voor innovatie. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren