Amazon opent fysieke supermarkt zonder kassa's en rijen (Video)
06.12.2016 | Branchenieuws

Amazon opent fysieke supermarkt zonder kassa's en rijen (Video)

Terwijl andere retailers hun fysieke vestigingen sluiten en de stap naar online maken, doet Amazon de winkelstraat juist aan. De etailgigant opent in Seattle een supermarkt van 167 vierkante meter waar consumenten nooit in de rij hoeven te staan.

In de nieuwe supermarkt, Amazon Go, winkelen consumenten met hun smartphone. Bij binnenkomst scannen ze hun telefoon. Gekozen artikelen kunnen ze direct in hun tas stoppen, aangezien een sensor meet welke boodschappen de consumenten hebben gepakt. Deze artikelen worden via het Amazon-account automatisch afgerekend. Klanten hoeven dus niet in de rij voor de kassa te staan. Naast reguliere food-producten biedt Amazon in de supermarkt ook verse maaltijden aan die zijn bereid door lokale restaurants.

Amazon wil de komende jaren fysiek fors uitbreiden. De Amerikaanse etailer heeft tweeduizend vestigingen op de planning staan, mocht de winkel in Seattle een succes worden. De winkel is nu alleen toegankelijk voor personeel van Amazon. Begin volgend jaar kunnen consumenten er hun boodschappen doen.

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren