Amazon opent deze maand honderd logistieke hubs
E-commerce 17.09.2020 | Branchenieuws

Amazon opent deze maand honderd logistieke hubs

Amazon wil nog deze maand honderd logistieke hubs openen in de Verenigde Staten en Canada. Daarvoor zoekt de retailreus maar liefst honderdduizend nieuwe magazijnmedewerkers. 

Amazon had het druk tijdens de coronacrisis. Consumenten kochten meer online, waardoor de omzet van de e-tailer met 40 procent steeg tot 88,9 miljard dollar. Amazon boekte in het tweede kwartaal een recordwinst van 5,2 miljard dollar, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. 

Het bedrijf van Jeff Bezos breidt daarom fors uit in de Verenigde Staten en – in mindere mate – in Canada. Deze maand opent het honderd nieuwe fulfilmentcentra, sorteercentra en bezorgstations. Daarvoor worden honderdduizend fulltime en parttime magazijnmedewerkers ingevlogen. De gigant zoekt daarnaast 33.000 kantoor- en technologiemedewerkers. Vorige week organiseerde Amazon een online banenbeurs om nieuwe personeelsleden te werven. 

Warenhuizen als hubs

Amazon zet mogelijk warenhuizen in als logistieke hubs. Het bedrijf is volgens Forbes in gesprek  met de Simon Property Group. Dit vastgoedbedrijf beschikt over elf leegstaande warenhuizen van de failliete keten Sears en 63 filialen van JCPenney. Amazon heeft enkele van deze panden naar verluidt op het oog als distributiehubs.

Logistieke activiteiten Frankrijk

Aan deze kant van de oceaan, in Frankrijk, beleefde de e-tailer een aantal zware maanden. De rechtbank in Frankrijk oordeelde dat Amazon zijn logistieke personeel onvoldoende beschermde tegen besmetting met het coronavirus. De e-tailer mocht alleen essentiële goederen verschepen. Amazon achtte het risico op een (miljarden)boete te groot en besloot de logistieke activiteiten een maand lang volledig te staken. De 10.000 medewerkers werden met betaald verlof gestuurd. Medio mei heropende Amazon zijn Franse distributiecentra.


Plaats een reactie (0)

Reageren