Amazon neemt drastische maatregelen voor Fulfilment by Amazon

Logistiekprofs op 18 maart 2020 | 2 minuten leestijd

Externe verkopers in Europa en de Verenigde Staten kunnen voorlopig geen gebruik maken van Fulfilment by Amazon (FBA). De e-commercereus geeft prioriteit aan producten die nu het hardst nodig zijn: medische benodigdheden, huishoud- en babyproducten. 

De maatregel gaat per direct in tot ten minste 5 april. Verkooppartners van Amazon, die hun logistiek aan het bedrijf uitbesteden, kunnen hun voorraden in andere productgroepen tot nader order niet bij Amazon leggen. Voor producten die al in de warehouses liggen of nog onderweg zijn, maakt Amazon een uitzondering. 

We begrijpen dat dit een verandering is voor onze verkooppartners en stellen hun begrip op prijs nu we deze producten tijdelijk prioriteren”, zegt een woordvoerder tegen de Independer.

Producten die nog wel door FBA worden geaccepteerd, vallen binnen de volgende productgroepen: 

  • Babyproducten
  • Gezondheid en huishouden
  • Persoonlijke verzorging
  • Levensmiddelen (boodschappen)
  • Industrieel en wetenschappelijk
  • Dierbenodigdheden

Verkopers in andere productgroepen kunnen hun items nog steeds via Amazon verkopen zonder gebruik te maken van de magazijnen van het bedrijf. Zij dienen dan wel een andere dienstverlener te vinden die hun producten wil opslaan en verzenden.  

100.000 extra banen

De online gigant maakte gisteren bekend dat het in de Verenigde Staten de capaciteit zo snel mogelijk wil uitbreiden. Het bedrijf creeërt 100.000 fulltime en parttime banen in fulfilmentcentra en het bezorgnetwerk om aan de groeiende vraag in het land te voldoen. Daarnaast wordt het uurloon in april wereldwijd verhoogd om medewerkers te belonen voor hun inzet. 

Afbeelding: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen