Amazon lijkt nu echt naar Nederland te komen
E-commerce 29.10.2019 | Branchenieuws

Amazon lijkt nu echt naar Nederland te komen

Amazon lijkt vanaf volgend jaar officieel te gaan verkopen via Amazon.nl. De etailer heeft al een Nederlandse webshop, maar gebruikte deze vooralsnog alleen voor de verkoop van e-books. 

Dat blijkt uit een interne mededeling aan leveranciers van Amazon, ingezien door Emerce. De etailer biedt leveranciers en verkopers de mogelijkheid om alvast een Nederlands account op te zetten. Daarvoor hanteert het dezelfde voorwaarden als Amazon.de, schrijft de online gigant in de mededeling. 

Verkoop via Duitse website

Over de komst van Amazon naar Nederland wordt al jaren gespeculeerd. In 2018 leek het ervan te komen, toen de webwinkelier alle productpagina's naar het Nederlands vertaalde en iDEAL als betaalmethode toevoegde. Sindsdien is Amazon.nl echter alleen in gebruik voor de verkoop van digitale boeken. De Amerikaanse etailer verkoopt ook andere producten in Nederland, maar doet dat via haar Duitse website.

Levering vanuit Duitse distributiecentra

Een Nederlands distributiecentrum lijkt er vooralsnog niet te komen. In de mededeling stelt Amazon dat producten zullen worden geleverd vanuit Duitse distributiecentra die vlakbij de grens met Nederland liggen. 

De datum voor de lancering van Amazon.nl is nog onbekend. De etailer heeft het nieuws nog niet bevestigd. 

Afbeelding: Sundry Photography / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren