Amazon lanceert drone die binnen halfuur bezorgt

Logistiekprofs op 1 July 2022

Amazon heeft een nieuwe drone ontwikkeld die pakketten in minder dan dertig minuten kunnen bezorgen. De drones zou beter zicht hebben dan mensen en stabieler zijn dan eerdere varianten.  

De nieuwste versie van de Prime Air bezorgdrone stijgt en landt verticaal, net als een helikopter. Met een combinatie van dieptecamera’s en thermische camera’s kan de drone obstakels detecteren. Boordcomputers identificeren deze obstakels en navigeren eromheen. “Van paragliders tot hoogspanningslijnen, deze drone heeft veiligheid gedekt”, aldus Jeff Wilke, CEO Amazon Worldwide Consumer. “We weten dat klanten zich alleen op hun gemak voelen met drone delivery als het systeem ongelooflijk veilig is.” 

De elektrische drone kan een afstand tot 25 kilometer afleggen. Pakketten tot 2,20 kilogram worden binnen een halfuur bij de consument bezorgd. Volgens Wilke blijven 75 tot 90 procent van alle aankopen onder dat gewicht.

Het bedrijf wil binnen enkele maanden een bezorgdienst met de drone lanceren. Over de locatie en het aantal consumenten dat het hoopt te bedienen is nog niets bekend.