07.10.2015 | Branchenieuws

Amazon laat particulieren bezorgen

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon heeft een nieuwe manier gevonden om haar pakketten te bezorgen. De Amerikanen zijn op zoek naar particulieren met een auto en een Android-telefoon. Zij gaan dienen als pakketchauffeur en kunnen op die manier een extra zakcentje verdienen.

Amazone Flex
Sinds eind september heeft het bedrijf Amazon Flex in het leven geroepen waarmee het wil bijdragen aan de deeleconomie. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Uber en Postmates die ook particulieren inzetten voor het wegbrengen van respectievelijk personen en pakketten.

Lees ook: Amazon laat particulieren bezorgen 

Chauffeurs
De pakketbezorgers in spe zullen hun bezit delen door pakketjes rond te rijden en ze af te leveren bij consumenten. In eerste instantie zullen dat pakketten zijn voor Amazon Prime Now, waarmee Amazon binnen een uur levert. Maar binnenkort wordt de dienst ook uitgebreid naar andere pakketten van Amazon. De pakketbezorgers kunnen tussen de 18 en 25 dollar per uur verdienen en bepalen zelf of zij een shift draaien van twee, vier of acht uur en nog dezelfde dag aan het werk mochten ze willen. Amazon schrijft op haar eigen website: “‘Be your own boss: deliver when you want, as much as you want.”

Behalve dat je als nieuwe werknemer je eigen auto en telefoon gebruikt, moet je ook een test doorstaan zodat het bedrijf weet met wie ze zaken doen.

Iets voor jou?
Mocht je ook willen profiteren van de parttime banen die Amazon aanbiedt,  dan moet je wel verhuizen naar Seattle aan de Amerikaanse westkust. Na Seattle heeft Amazon Flex de intentie de service snel verder uit te breiden naar Manhattan, Chicago, Baltimore, Miami, Dallas, Austin, Indianapolis, Atlanta, en Portland. Wanneer deze uitbreiding precies plaats gaat vinden heeft Amazon nog niet bekend gemaakt. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren