Amazon komt nu echt naar Nederland
E-commerce 16.01.2020 | Branchenieuws

Amazon komt nu echt naar Nederland

Amazon heeft de komst naar Nederland bevestigd. Amazon.nl wordt nog dit jaar een volwaardige webshop met miljoenen producten. 

Amazon.nl is al sinds 2014 in de lucht, maar verkoopt daar sindsdien alleen e-boeken. Andere producten kunnen worden gekocht vanuit de Duitse webshop. Daar komt nog dit jaar verandering in; consumenten kunnen voor miljoenen fysieke producten terecht op Amazon.nl. De e-commercegigant wil nog niet zeggen wanneer precies. Bedrijven die producten via Amazon.nl willen verkopen, kunnen zich bij de Amerikaanse gigant melden. 

Country manager Benelux Roeland Donker spreekt van een eerste kleine stap naar het verbeteren van de Nederlandse klantervaring. "We zijn ervan overtuigd dat wij het vertrouwen van de Nederlandse klant kunnen winnen met een ruim assortiment, scherpe prijzen en snelle en betrouwbare bezorging." 

De Nederlandse producten zullen worden bezorgd vanuit een nieuw distributiecentrum in het Duitse Mönchengladbach, op zo'n twintig kilometer van de Nederlandse grens. Daar heeft het bedrijf Zalando als buurman. 

Afbeelding: Mike Mareen / Shutterstock.com

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • 21.01.2020 - 16:54 uur | Stef Bouwhuis

    Wanneer wordt er een aktie opgestart om onze eigen handel te beschermen door kopers erop te wijzen dat goedkope Chinese producten kopen de ondergang van ons eigen bedrijfsleven inluidt. Daarnaast is wat van ver komt milieu-duur.