Amazon komt met dienst om robotvloten te beheren

Logistiekprofs op 1 december 2021 | 2 minuten leestijd

Amazon brengt een dienst op de markt die robots en automatseringssoftware aan elkaar koppelt. Met AWS IoT RoboRunner kunnen verschillende robots via één systeemweergave worden beheerd. 

Amazon zegt de afgelopen jaren te hebben gemerkt dat bedrijven moeite hebben met het bedienen van verschillende soorten robots van verschillende leveranciers, als AGV’s of AMR’s. “Met AWS IoT RoboRunner kunnen bedrijven robots en work management systems aan elkaar verbinden, zodat alle processen worden beheerd via één systeemweergave”, schrijft Amazon in een blogpost

De service gaat uit van de technologie die Amazon gebruikt in de eigen fulfilmentcentra. De api’s komen nu dus beschikbaar voor developers van andere bedrijven. Zij kunnen applicaties bouwen waaraan ze verschillende robottypes en systemen kunnen hangen. Daarna wordt het mogelijk de taken van robots te standaardiseren. 

De softwaredienst zit momenteel in de previewfase. Amerikaanse en Europese klanten van Amazon Web Services (AWS) kunnen er al mee aan de slag. 

Gerelateerde artikelen