Amazon investeert 1 miljard dollar in supply chain-innovaties

Logistiekprofs op 1 July 2022

Amazon wil in supply chain-innovaties investeren. De e-commercegigant stelt 1 miljard dollar (920 miljoen euro) beschikbaar voor uiteenlopende technologieën, van ERP-systemen tot magazijnrobots. 

Fabrikanten en developers kunnen bij het Amazon Industrial Innovation Fund aankloppen voor een investering. De grootte en volwassenheid van het aanvragende bedrijf maakt niet uit, als het maar een oplossing ontwikkelt die levertijden verkort of het werk van logistiek medewerkers optimaliseert. 

De eerste investeringen zijn al gedaan. De Amerikaanse startup Modjoul ontwikkelt draagbare devices tegen blessures en ontvangt geld. Hetzelfde geldt voor Mantis Robotics en BionicHIVE, ontwikkelaars van magazijnrobots. De grootte van de investering wordt door Amazon bepaald. 

“We hebben de mogelijkheid om verder te kijken dan Amazon en bedrijven te versterken die opkomende technologieën ontwikkelen”, zegt Alex Ceballos Encarnacion, Amazon’s vice-president corporate development. “We weten dat er partijen zijn die onze nieuwsgierigheid en enthousiasme delen. Of ze dankzij onze investering groeien, of de samenwerking met Amazon aangaan maakt ons niet uit. We willen deze technologieën vooruit helpen, zeker omdat online winkelen steeds belangrijker wordt.”