Amazon huurt 120.000 seizoenswerkers in rondom feestdagen
17.10.2017 | Branchenieuws

Amazon huurt 120.000 seizoenswerkers in rondom feestdagen

Amazon huurt in de Verenigde Staten 120.000 tijdelijke medewerkers in om de drukte rondom de feestdagen op te vangen. Het wereldwijde personeelsbestand van de etailer ligt daarmee op 500.000 mensen. 

Ook vorig jaar trok Amazon 120.000 tijdelijke medewerkers aan. Geen overbodige luxe, want rondom Thanksgiving en Kerst hebben webwinkels doorgaans te maken met topdrukte. In Verenigde Staten stegen de online verkopen in november en december 2017 met 12,6 procent. 

amazonseasonal-630x450.png

Krapte op de arbeidsmarkt

Nu het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten laag ligt, is het afwachten of Amazon voldoende geschikt personeel kan vinden. Enkele bedrijven begonnen al in juli met het werven van seizoenswerkers. Ze hebben het uurloon opgeschroefd en zetten bussen in voor personeel dat verder weg woont. Amazon heeft als voordeel dat het magazijnmedewerkers doorgaans meer betaalt dan concurrenten. Volgens de e-commercegigant maken duizenden medewerkers na het seizoen kans op een vaste baan in één van de fulfilmentcenters. 

Topdrukte in Nederland

Ook in Nederland hebben webwinkels en vervoerders in aanloop naar de feestdagen te maken met topdrukte. Etailers als bol.com en Coolblue zetten honderden extra mensen in om bestellingen klaar te maken. Wehkamp pakt het doorgaans anders aan. De etailer huurt trok vorig jaar zo'n vijftig seizoenskrachten aan en vulde het overige tekort op met medewerkers van het hoofdkantoor. Vorig jaar verwerkte PostNL in de week voor Kerst uim 5,5 miljoen pakketten. De pakketvervoerder huurde daarvoor zeshonderd extra bezorgers in.  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren