Amazon gaat resterende voorraden toch schenken
E-commerce 16.08.2019 | Branchenieuws

Amazon gaat resterende voorraden toch schenken

Onverkochte producten van Amazon worden voortaan via een liefdadigheidsprogramma geschonken aan het goede doel. Met het nieuwe programma reageert Amazon op de commotie die ontstond nadat bekend werd dat het op grote schaal producten vernietigde. 

FBA Donations

Amazon heeft daartoe het programma 'Fulfillment by Amazon (FBA) Donations' opgericht. Dit programma is bedoeld voor externe verkopers die gebruik maken van de logistieke diensten van Amazon. 

Vanaf 1 september worden overtollige voorraden van verkopers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk standaard aan goede doelen gedoneerd. Als verkopers dit niet willen, kunnen ze zich afmelden voor het programma.  

Koelkasten, matrassen en meubels werden vernietigd

De regeling moet het doneren voor verkopers goedkoper maken. Voorheen was het vaak voordeliger om producten te laten vernietigen. Dit gebeurde dan ook op grote schaal. Vorig jaar werd bekend dat de e-commercegigant in Duitsland en Frankrijk elke dag honderden artikelen vernietigde, zowel retouren als nieuwe producten. Daarbij ging het om producten als kleding en mobiele telefoons, maar ook koelkasten, matrassen en meubels. 


Plaats een reactie (0)

Reageren