Amazon gaat ladingen aan vrachtverkeer koppelen
21.12.2016 | Branchenieuws

Amazon gaat ladingen aan vrachtverkeer koppelen

Amazon is druk aan het ontwikkelen op logistiek gebied. De Amerikaanse webwinkelreus bouwt een app die de ladingen van vervoersbedrijven aan vrachtverkeer moet koppelen.

Daarover schrijft Business Insider naar aanleiding van bronnen dichtbij het bedrijf. Met de app kunnen de vervoersbedrijven een rit boeken bij chauffeurs die dezelfde kant op moeten. Zij krijgen direct real-time informatie over de prijzen en routes.

Bedrijven in de Amerikaanse logistiek kunnen door dergelijke apps flink kosten besparen. Bemiddelingspartijen vragen namelijk zo’n 15 procent commissie voor het matchen van ladingen en vervoer. Amazon zou onder dat percentage gaan zitten. In eerste instantie vooral om klanten te trekken.

De etailgigant is ondertussen ook druk bezig met het opzetten van een eigen bezorgnetwerk. Amazon maakt nu nog veelvuldig gebruik van bedrijven als UPS en FedEx, maar lijkt minder afhankelijk te willen zijn van externe vervoerders. Zo wil het luchtvervoer in eigen hand houden door vliegtuigen te leasen. Ook maakte het eerder dit jaar bekend te willen investeren in zeevracht.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren