18.06.2015 | Branchenieuws

Amazon gaat binnen een half uur bezorgen. Werkt de Amerikaanse politiek mee?

Amazon heeft uit de doeken gedaan dat het klanten al binnen 30 minuten met hun pakketje gaat verblijden. Hoe? Met de veelbesproken drone die de etailgigant aan het ontwikkelen is. 

Overtuigen Amerikaanse politiek 
Amazon informeerde het Amerikaanse Congres deze week over zijn plannen. De keten is druk bezig met het ontwikkelen en testen van de drone. Ondertussen loopt het nog steeds tegen de Amerikaanse regelgeving omtrent drones aan. Amazon pleitte daarom voor versoepeling van de regelgeving bij de Amerikaanse politiek. Zij hebben vooral zorgen over de veiligheid en privacy. Bovendien is er de vraag of er geen wildgroei aan dergelijke vliegtuigjes zal ontstaan.

Lees ook: Amazon reageert boos op nieuwe regelgeving drones

De FAA (Federal Aviation Admnistration) besloot in februari nog dat de drones nooit buiten het gezichtsveld van de bestuurder mogen komen. Dit maakt het bijna onmogelijk voor Amazon om pakketten met de vliegtuigjes te bezorgen.

Schoner en efficiënter dan een auto 
Volgens Amazon kleven er vooral veel voordelen aan de nieuwe manier van bezorgen. De retailer pleitte dat een drone veel efficiënter, schoner en sneller is dan de auto – die nu veelal wordt ingezet voor het bezorgen of ophalen van een pakket.   

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren