Amazon en Shell starten proef met afhaalkluisjes

Logistiekprofs op 23 August 2016

Een pakketje ophalen bij een benzinestation moet de consument van gemak voorzien. Om die reden hebben Amazon en Shell de handen in één geslagen. De twee bedrijven gaan een proef starten met afhaalkluisjes op Duitse tankstations. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt.

De eerste tien kluisjes zijn inmiddels geplaatst en bevinden zich op een benzinestation in de Duitse stad München. Als de pilot een succes is, willen Amazon en Shell de dienst verder uitrollen. Daarbij wordt de optie om ook buiten tankstations te treden open gehouden.

Ervaring
De enigszins opmerkelijke samenwerking is tot stand gekomen omdat beide bedrijven meer ervaring willen opdoen met click & collect bij benzinestations. De test moet uitwijzen of de consument daadwerkelijk geholpen is met het ophalen van onlinebestellingen bij speciale kluisjes of dat er in de praktijk amper gebruik van wordt gemaakt. Bij een succesvolle proef komen er kluisjes op alle tankstations van Shell, tweeduizend in totaal.

DHL
Op de Duitse markt is DHL de marktleider, maar Amazon hoopt meer marktaandeel af te snoepen. DHL heeft al vele kluisjes waar pakketjes kunnen worden opgehaald. Ruim acht miljoen Duitsers hebben een toegangskaart tot één van de 2750 kluisjes van DHL.

Redactie LogistiekProfs