Amazon breidt proef met autonome bezorgrobot uit
Robotisering 12.08.2019 | Branchenieuws

Amazon breidt proef met autonome bezorgrobot uit

De autonome bezorgrobot van Amazon is binnenkort in meer Amerikaanse steden te zien. Na een pilot vlakbij het hoofdkantoor in Seattle breidt de e-commercereus robotbezorging uit naar Irvine, Californië. 

De robot, genaamd Amazon Scout, reed de afgelopen maanden rond in Seattle, net buiten het hoofdkantoor van Amazon. Daar heeft de Scout allerlei obstakels ontweken en bovendien een grote variëteit aan weersomstandigheden doorstaan. "Van de verwachte regenbui tot de zeldzame zon en zelfs de grootste sneeuwstorm die het gebied de afgelopen tien jaar heeft gezien. Het is nu tijd voor Scout om wat meer zonneschijn te ervaren", schrijft Sean Scott, vice-president van Amazon over de uitbreiding naar Californië. 

Begeleid door medewerker

Ook in Irvine gaat het om een proef. Het bestelproces op Amazon.com blijft voor consumenten hetzelfde. Zij krijgen hun pakket vervolgens thuisbezorgd door een partner van Amazon of door de Amazon Scout. De robot wordt in eerste instantie begeleid door een medewerker van Amazon. 

Robot in eigen ontwikkeling

De Scout wordt ontwikkeld in hardware- en softwarelabs van Amazon zelf. Hierdoor kan het bedrijf snel schakelen. "Onze laboratoria bieden ingenieurs, wetenschappers en onze operationele medewerkers de mogelijkheid om snel de bezorgapparatuur te bouwen en te testen. We hoeven niet te wachten op externe onderdelen of software-updates; we kunnen snel een prototype van hardwarecomponenten maken en nieuwe code schrijven, en zijn in staat onze inspanningen in realtime te valideren."


Plaats een reactie (0)

Reageren