26.11.2015 | Branchenieuws

‘Amazon bouwt eigen vrachtvervoerder’

Amazon wil een steeds groter deel van de keten in eigen handen houden. De etailgigant zou daarom een voormalig vliegveld van DHL in gebruik hebben genomen. Op het vliegveld kunnen zo’n miljoen pakketten per dag worden vervoerd. De landingsbanen zouden minstens geschikt zijn voor een Boeing 747.

Geruchten
Of Amazon daadwerkelijk aan de slag gaat met luchttransport, is nog niet officieel bevestigd. Op het vliegveld is Ohio sinds september een nog onbekend bedrijf gehuisvest. Dat onbekende bedrijf contracteerde in totaal 4 Boeing 767’s. Volgens de website Motherboard wijzen signalen erop dat Amazon die onbekende partij is. Vervoerders als FedEx, UPS en DHL ontkennen allemaal dat zij het vliegveld in gebruik hebben genomen. Alleen Amazon wilde het bericht tegenover Motherboard noch ontkennen, noch bevestigen.

Niet uitbesteden aan derden
Tijdens het piekseizoen in december 2013 ondervond Amazon problemen met het leveren van pakketten, door last minute bestellingen en slechte weersomstandigen. Veel consumenten hadden hun bestelling daarom niet op tijd voor de feestdagen binnen. Die fout lag volgens Amazon niet bij het bedrijf zelf, maar bij externe leveranciers en verzendpartners als UPS. Sindsdien lijkt het erop dat Amazon zo min mogelijk uit wil besteden aan derden. Het zette in sommige steden al eigen trucks in en breidde haar poule van chauffeurs uit tijdens piekmomenten.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren