Amazon bouwt distributiecentrum bij Nederlandse grens
Bouw & Vastgoed 11.01.2018 | Branchenieuws

Amazon bouwt distributiecentrum bij Nederlandse grens

In het Duitse Mönchengladbach verrijst een distributiecentrum van Amazon. Het logistieke centrum, dat op slechts twintig kilometer van de Nederlandse grens wordt gebouwd, zal naar verwachting worden ingezet voor bezorging naar ons land. 

Dat schrijft RetailNews op basis van berichtgeving in de Rheinische Post. De krant meldt dat de gemeente Mönchengladbach in december 2017 een bouwvergunning heeft afgegeven voor het twaalfde distributiecentrum van Amazon in Duitsland. Amazon krijgt Zalando als buurman. Ook deze e-commercegigant gebruikt het distributiecentrum in de Duitse plaats gedeeltelijk voor verzending naar Nederland. 

Amazon Prime naar Nederland

Amazon introduceerde in november abonnementsdienst Prime in ons land. Voor een vast bedrag per jaar genieten consumenten gratis bezorging, opslagruimte in de cloud en kunnen zij films en series kijken op streamingdienst Prime Video. De gratis muziekdienst Prime Music en de gratis boeken en tijdschriften van Prime Reading zijn nog niet in Nederland beschikbaar.

Vos Logistics verzorgt goederenoverslag voor Amazon

Onlangs werd bekend dat logistiek dienstverlener Vos Logistics de goederenoverslag voor Amazon in Nederland verzorgt. Op foto's die Marketingfuel wist te bemachtigen zijn gele Amazon-borden te zien bij Vos Logistics in Oss. De goederen worden vanuit Europese warehouses van Amazon naar Oss gebracht, om vervolgens te worden doorgevoerd naar distributiecentra van vervoerders die de last mile verzorgen. 

Plaats een reactie (0)

Reageren