Amazon bouwt dc in Heerlen om Duitse klanten te beleveren

Logistiekprofs op 9 March 2021

Amazon betrekt een distributiecentrum in Nederland. Op Duits-Nederlands industrieterrein Avantis bij Heerlen is inmiddels gestart met de bouw van het pand. Het dc is bedoeld voor de Duitse markt, maar Amazon is voornemens ook Nederlandse werknemers te werven. 

De nieuwe locatie krijgt een oppervlakte van 9.000 vierkante meter en opent deze herfst. Er is plaats voor 170 werknemers. Rond piekmomenten kan het aantal personeelsleden worden opgeschaald naar 300. 

Amazon wil vanuit Heerlen het Duitse grensgebied beleveren, specifiek rondom de stad Aken. Op de nieuwe locatie kunnen maximaal 300 busjes per dag af en aan rijden. Daarvoor werkt de online gigant samen met externe vervoerders. Er zijn in totaal zo’n 350 chauffeurs nodig, stelt Amazon. 

Hub bij Schiphol

Het dc bij Heerlen is niet de eerste Nederlandse logistieke locatie van Amazon. Aankomende zomer neemt het Amerikaanse bedrijf een hub bij Schiphol in gebruik. Hier worden dagelijks duizenden pakketten gesorteerd die vanuit Europese distributiecentra naar Nederland komen. Deze worden in bestelauto’s geladen en door PostNL, DHL en Red je Pakketje naar consumenten in de omgeving van Amsterdam gebracht. Volgens Amazon trekt vooral in die omgeving de vraag aan. 

Afbeelding: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com