ICT & Logistiek en Logistica 2019
Nog maar tot ICT & Logistiek en Logistica 2019 Registreer hier
ICT & Logistiek en Logistica 2019 Jaarbeurs, Utrecht
5 t/m 7 november

Dè beurs met alles rondom ICT & logistiek

Registreer je nu!
18.08.2015 | Branchenieuws

Amazon bezorgt orders in het openbaar vervoer

Amazon denkt dat het openbaar vervoer de perfecte plek is voor het laten afhalen van pakketjes. De etailgigant heeft daarom patent aangevraagd op een pakketkluis (op wielen) in het openbaar vervoer, zodat shoppers hun bestelling kunnen afhalen op weg naar huis. 

In de patentaanvraag voor de 'Mobile Pickup Locations' staat dat consumenten via hun smartphone kunnen aangeven welke bus zij vanuit hun werk nemen. In deze bus kunnen zij hun pakketje uit de kluis halen. 

Patenten 
Amazon is druk bezig met het aanvragen van patenten. Eerder dit jaar vroeg Amazon nog patent aan op een 3D-printer bij de voordeur. Ook kreeg het onlangs goedkeuring voor de patentaanvraag op drone-delivery. Het jaar ervoor vroeg – en kreeg- de retailer patent op het fotograferen van producten tegen een witte achtergrond. Bij deze methode wordt zonder digitale hulpmiddelen een hagelwitte achtergrond gecreëerd. Ondanks het verkregen patent, is dit helemaal geen uitvinding van Amazon, maar een veelgebruikte techniek onder fotografen.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren