Amazon bezorgt in Berlijn bijna alles zelf
06.07.2016 | Branchenieuws

Amazon bezorgt in Berlijn bijna alles zelf

Amazon maakt in Berlijn nog maar weinig gebruik van koeriersdiensten als DHL. De Amerikaanse etailgigant zegt negentig procent van de online bestelde pakketten zelf in de stad te bezorgen. 

Amazon heeft sinds vorige week een overslagcentrum aan de rand van Berlijn, van waaruit het orders verdeelt over lokale koeriersdiensten waarmee Amazon werkt: bedrijven als Go! Logistics en Interkep. De grote koeriersbedrijven komen hier niet aan te pas, zo schrijft Krautreporter.de. Elke koerier die voor Amazon rijdt moet bijhouden en aan het systeem doorgeven wanneer een consument meestal wel of niet thuis is, om zo de kans op een dichte deur te verkleinen. 

Lees ook: FedEx voelt zich niet bedreigd door bezorgnetwerk Amazon

Amazon is de eigen bezorgmethode voorlopig nog aan het testen. Er rijden momenteel vijftien voertuigen in Berlijn rond, die zes dagen per week aan de deur bezorgen. Volgend jaar verwacht de etailer in de stad uit te kunnen breiden. 

Bezorgnetwerk
Het groeiende bezorgnetwerk van Amazon houdt de gemoederen al langer bezig. Het Amerikaanse bedrijf lijkt minder afhankelijk te willen zijn van externe vervoerders door de logistiek in eigen hand te houden. Begin dit jaar werd bekend dat Amazon vliegtuigen wilde leasen om zo het luchtvervoer zelf te verzorgen. Daarnaast liet het weten te willen investeren in zeevracht.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren