Amazon bezorgt elektrisch in München

Logistiekprofs op 23 januari 2020 | 2 minuten leestijd

Amazon gaat in Duitsland bezorgen met elektrische bestelbusjes. De e-commercegigant heeft veertig busjes besteld bij StreetScooter, een dochterbedrijf van Deutsche Post. 

Amazon wil het elektrisch vervoer inzetten in München, een stad die in 2040 klimaatneutraal wil zijn. Bij het distributiecentrum van Amazon in München zijn zestig laadstations geïnstalleerd. 

StreetScooter van Deutsche Post DHL

Autofabrikant StreetScooter begon in 2010 als een spin-off van de Technischen Hochschule Aachen. De gelijknamige elektrische wagens die StreetScooter produceert bereiken een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. In 2014 kocht Deutsche Post DHL de fabrikant. Deutsche Post gebruikt inmiddels 10.000 van de 12.000 StreetScooters. De startup schrijft nog altijd rode cijfers; Deutsche Post is daarom op zoek naar investeerders die StreetScooter helpen groeien. 

Amazon klimaatneutraal in 2040

Amazon-baas Jeff Bezos ondertekende in september The Climate Pledge. Deelnemers aan dit initiatief beloven om tien jaar eerder dan het Akkoord van Parijs klimaatneutraal te zijn. In 2040 dus. “We hebben besloten onze schaalgrootte te gebruiken om een verschil te maken”, aldus Jeff Bezos. “Als een bedrijf als Amazon – dat meer dan 10 miljard items per jaar levert – tien jaar eerder aan het Akkoord van Parijs kan voldoen, dan kan elk bedrijf dat.” Amazon wil vanaf 2024 voor tachtig procent op hernieuwbare energie draaien. Per 2030 moet dat 100 procent zijn. 

Gerelateerde artikelen