Amacom breidt uit met nieuw logistiek centrum

Logistiekprofs op 1 July 2022

Fulfilmentspeler Amacom, voluit The Amazing Company, breidt uit met een nieuw logistiek centrum in ‘s-Hertogenbosch. Medio september moeten de eerste pakketjes van de band rollen. 

Afgelopen week zette algemeen directeur Dick Engels zijn handtekening onder de nieuwe plannen voor Amacom. Met een nieuwe locatie, in combinatie met de bestaande kantoorruimten en magazijnen, hoopt de leverancier van consumentenelektronica, witgoed, bruingoed en IT, aan de toenemende vraag in fulfilment te kunnen voldoen. 

Amacom verzorgt zowel de inkoop, verkoop alsmede de distributie van meer dan duizend (web)winkels in de Benelux. De ruimte binnen de drie huidige magazijnen van Amacom, is inmiddels niet meer voldoende. “Het nieuwe logistieke centrum biedt, mede dankzij de extra loadingdocks en de extra verdieping in het magazijn, legio mogelijkheden om een nog hogere logistieke werkdruk aan te kunnen”, zegt Engels over de plannen. 

Het nieuwe pand bevindt zich aan het Kievitsven in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Medio augustus ontvangt The Amazing Company de sleutels van het nieuwe pand. In september zal het operationele team en een groot deel van de magazijnvoorraad worden verhuisd naar de locatie.