Alternate richt nieuw distributiecentrum in
21.04.2017 | Branchenieuws

Alternate richt nieuw distributiecentrum in

Online specialist Alternate richt een nieuw distributiecentrum in op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen. Door jarenlang e-commerce succes zag het bedrijf zich genoodzaakt de distributiecapaciteit voor Alternate Nederland en België te vergroten.

Het nieuwe logistieke centrum bestaat uit een pand van 83 meter breed, 140 meter diep en 13 meter hoog. Dat levert 11.500 vierkante meter magazijnoppervlakte en een kantoorruimte van 1.100 vierkante meter op. Het pand wordt voorzien van zonnepanelen en geothermie, waardoor de klimaatbeheersing in het gebouw niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen. 

Costo is verantwoordelijk voor de gedeeltelijke automatisering van het dc. Zo installeerde het een conveyorsysteem voor de aan- en afvoer en het sorteren van kunststof kratten. Dit systeem wordt gecompleteerd met scanners, een geïntegreerde weegunit, camera, een dozensluiter, randproducten en paktafels. Voor de aansturing van het systeem en de routing van de bakken wordt gebruik gemaakt van de WCS (Warehouse Control System) module van het Arrow platform van zusterbedrijf Xtend. De module zal worden geïntegreerd in het bestaande voorraadsysteem van Alternate. Het conveyorsysteem sluit aan op nieuwe legbordstellingen met verdiepingsvloer, geleverd door Dexion. Dit legbordsysteem kan in de toekomst worden uitgebreid met nog eens drie verdiepingen, waardoor het een vijf laags legbordmagazijn wordt. 

Het Duitse Alternate verkoopt witgoed, elektronica en multimediaproducten. Het magazijn in Tholen is voornamelijk bedoeld voor witgoed en huishoudelektronica. Vanuit Tholen gaat Alternate rechtsstreeks aan de eindgebruiker leveren. Het nieuwe logistieke centrum gaat daarnaast opereren als fulfilmentpartner van andere bedrijven. Met het nieuwe dc verwacht Alternate de druk op de bestaande logistieke centra te verlagen. In de Benelux werkt het bedrijf vanuit vestigingen in Ridderkerk, Aartselaar en Tholen. 

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren