Alles over logistiek tijdens de Webwinkel Vakdagen Summer Edition
24.06.2021 | Beursnieuws

Alles over logistiek tijdens de Webwinkel Vakdagen Summer Edition

De Webwinkel Vakdagen geldt al jaren als de belangrijkste beurs in de Benelux op het gebied van digital commerce. Juist in het jaar dat deze sector zo’n enorme groei doormaakt, is deze vakbeurs relevanter dan ooit. Online bedrijven groeien uit hun voegen. De grootste uitdaging? Het logistieke proces. Gelukkig zijn hier talloze oplossingen voor die tijdens de speciale editie – de Webwinkel Vakdagen Summer Edition – 7 en 8 juli in Jaarbeurs Utrecht aan bod komen.

Het afgelopen jaar hebben we gezien dat veel fysieke bedrijven hun deuren tijdelijk hebben moeten sluiten vanwege de coronapandemie. Dit heeft in een korte tijd een flinke verschuiving veroorzaakt naar online. Digitaliseringsslag was natuurlijk al op touw, maar kwam het afgelopen jaar in een stroomversnelling. 

Logistieke uitdagingen (en oplossingen)

Met de explosieve groei van digital commerce is het logistieke proces nog belangrijker geworden. Zo zijn retailers hun voorraad direct online gaan verkopen en zijn b2b bedrijven zich op online verkoop gaan richten, wat weer nieuwe logistieke uitdagingen met zich meebrengt. Van het digitale afhandelingsproces, tot aan last mile bezorging. Alles moet snel en soepel verlopen zonder het overzicht te verliezen. Daar komt ook nog eens een stukje duurzaamheid bij kijken: Hoe zorg je ervoor dat een product ook nog zuinig van A naar B komt? 

Tijdens de Webwinkel Vakdagen Summer Edition krijg je een compleet overzicht van de relevante logistieke spelers en krijg je een inkijk in de trends en ontwikkelingen op dat gebied.

Logistieke afhandelaars draaien op volle toeren en presenteren hun nieuwste ontwikkelingen en services tijdens de Webwinkel Vakdagen Summer Edition. Denk hierbij aan de grote logistieke bedrijven als DHL, PostNL, DPD, maar ook aan de duurzame Fietskoeriers, het hypermoderne Budbee en logistieke softwarebedrijven als Picquer en Sencloud. 

Ook tijdens het inhoudelijke programma is er ruim aandacht voor logistiek. Zo worden er lezingen verzorgd over magazijn management (gegeven door Picqer), retournering (gegeven door PostNL ) en klantinteractie(gegeven door fonQ en PostNL) om het logistieke en fulfilment proces tot een succes te brengen. Bovendien is duurzaamheid (gegeven door gedragspsycholoog Martijn Pijs) een steeds belangrijker wordend onderwerp waar aandacht aan besteed wordt, bijvoorbeeld door bij het afrekenen de optie te geven om voor een duurzame logistieke optie te gaan.

_MG_1454.jpg

Veilig bezoek mogelijk

Uiteraard is de Webwinkel Vakdagen Summer Edition veilig opgezet. Dat is gedaan volgens het protocol voor zakelijke bijeenkomsten. Zo heeft de beurs extra brede gangpaden en zijn de lezingenzalen ruim opgezet zodat iedereen veilig kan plaatsnemen. Bovendien geldt de vakbeurs als doorstroomlocatie, waardoor vooraf testen of een vaccinatiebewijs niet verplicht zijn. Ook een mondkapje is naar aanleiding van de laatste versoepelingen niet meer nodig.

Na een bewogen anderhalf jaar is het tijd om de balans op te maken en te zien wat er op logistiek gebied is gebeurd in de context van digital commerce. Bovendien, nu de crisis bezworen lijkt te zijn, is het tijd om weer vooruit te kijken en nieuwe plannen te maken met elkaar. En misschien nog wel het mooiste: om het netwerk weer fysiek te ontmoeten!

Schrijf je direct gratis in voor de Webwinkel Vakdagen Summer Edition!

Plaats een reactie (0)

Reageren